Dau corana Incercuieste raspunsul coract : 1) In propozitia Ea îmi ofera o solutie ,pronumele subliniat(îmi) are funtia sitactica de : a)complement indiract b)atrubut pronomnal c)complement direct
2)In enuntul Baiatul aceluia este premiantul clasei , cuvantul subliniat(aceluia) are valoarea morfologica de: a)adjectiv pronominal demonstrativ de departare b)pron. nehotarat c)pron. demonstrativ de departare 3)Fraza:Ma intreb ce meserie va alege el . contine: a)patru pronume b)doua pronume si un adjectiv pronominal c)trei pronume
4)Adjectivul pronominal negativ din propozitia Nicio parere nu a fost luat in seama ,se afla in cazul: a. N. b. Ac. c. D.
5)Exista un adj. pronominal posesiv in enuntul : a)De la parintii mei am invatat sa ma comport cuviincios b)La casa alor mei am fost mereu protejat c)Am fost de acord cu opinia de alor vostri .
6)cuvantul subliniat(care) in enunt Care vor fi rezultatele concursului?indeplineste fuctia sintactica de: a)atribut adjectival b) subiect c)nume predicativ