Răspuns :
√x+6=x | ²
⇔x+6=x²
⇔x²-x-6=0
Δ=25
⇒x₁=(1-5)/2=-2
⇒x₂=(1+5)/2=3
Radicalul unui nr nu poate fi negativ,deci x=3
⇔x+6=x²
⇔x²-x-6=0
Δ=25
⇒x₁=(1-5)/2=-2
⇒x₂=(1+5)/2=3
Radicalul unui nr nu poate fi negativ,deci x=3
ai rezolvarea în imagine
soluția x=-2 nu convine deoarece √-2+6=-2 conduce la 2=-2
din conditiile de existanta ale radicalului
x ≥0 si x≥-6
soluția fiind x=3 unica
soluția x=-2 nu convine deoarece √-2+6=-2 conduce la 2=-2
din conditiile de existanta ale radicalului
x ≥0 si x≥-6
soluția fiind x=3 unica