Răspuns :
4 + 5 + 6 +....+ 54 + 55
55+54+53+...+ 5 + 4
__________________
59 59 59 59 59
Daca sub primul sir scriem sirul in ordine inversa si adunam termenii, observam ca de fiecare data obtinem suma 59.
Atunci suma ceruta va fi (59+ x numarul de termeni ai sirului)/2 = (59 x 52)/2 = 59x26 =1534
55+54+53+...+ 5 + 4
__________________
59 59 59 59 59
Daca sub primul sir scriem sirul in ordine inversa si adunam termenii, observam ca de fiecare data obtinem suma 59.
Atunci suma ceruta va fi (59+ x numarul de termeni ai sirului)/2 = (59 x 52)/2 = 59x26 =1534