Răspuns :
Vacanța de iarnă
Natura şi-a lepădat mantia de smarald şi a îmbrăcat haina albă şi pufoasă. Copii se joacă fericiți în zăpadă. Bulgări jucăuși zboară peste plapuma de nea şi aterizează uşor în zăpadă sau pe haina țintei. Îngerași de zăpadă se întind cât vezi cu ochii. Oamenii de zăpadă par paznici de nea pentru copii neastâmpărați.
De ce nu sunt la şcoală, vă întrebați? E vacanța de iarnă! Gata cu şcoala, cu temele obositoare, cu teoria grea sau cu poeziile greu de învățat. Lăsați din mâini cărțile, condeiele şi creioanele! A venit vacanța!
Natura şi-a lepădat mantia de smarald şi a îmbrăcat haina albă şi pufoasă. Copii se joacă fericiți în zăpadă. Bulgări jucăuși zboară peste plapuma de nea şi aterizează uşor în zăpadă sau pe haina țintei. Îngerași de zăpadă se întind cât vezi cu ochii. Oamenii de zăpadă par paznici de nea pentru copii neastâmpărați.
De ce nu sunt la şcoală, vă întrebați? E vacanța de iarnă! Gata cu şcoala, cu temele obositoare, cu teoria grea sau cu poeziile greu de învățat. Lăsați din mâini cărțile, condeiele şi creioanele! A venit vacanța!
Era o vacanta frumoasa de iarna,afara fulgii cadeau,linsititi le pamantul rece si inghetat de afara.In casa era o atmosfera plăcută si calda,tocmai ce ii spusesem bunicii sa imi pregateasca un ceai.Atunci citeam, o carte frumoasa numita ,,Padurea Elfilor De Smarald". Era o carte frumoasa si plina de culori vii.Langa soba bunicii aerul rece nu avea niciodata cum sa patrunda. Imbracat cu puloverul meu cu motive florale stateam linistit,ca si cand eram intr-un smaraldiu, regat al linistii.Peste cateva zile urma Sfanta Sarbatoare a Craciunului,iar atunci, trebuia din pacate sa plec inapoi acasa de la bunica,dar inca nu ma gandeam la asta. In timp ce citeam bunica a venit cu ceaiurile,pregatite pentru noi doi.Dupa ce aveam sa termin urmatoarele 4 pagini din carte,trebuia sa merg in bucataria bunicii, pentru a ne savura cozonacul si ceaiul.Am mai citit o vreme,dupa care m-am dus la ea.Am inceput sa mancam cozonac si sa bem ceai.Nu exista o zi mai frumoasa ca aceasta.Nu voi uita niciodata minunatele amintiri petrecute acasa,la buna,blanda si scumpa mea bunica.
Sper ca te-am ajutat!
Coronita te rog frumos!
Plz.!☺
Sper ca te-am ajutat!
Coronita te rog frumos!
Plz.!☺