Va rog e urgent vreau si eu propoziti la verb predicativ auxiliar si copulativ cu verbele a fi, a avea, a vrea, a ajunge, a ramane, a se face, a insemna. va rog e urgent!
A fi -verb auxiliar: Ar fi trebuit să o invităm la petrecere si pe Ana. -verb predicativ: România este în Europa. -verb copulativ: Andrei este inteligent.
A avea -verb auxiliar: Eu am fost ieri la şcoală. -verb predicativ: Ana are mere. -verb copulativ:-
A vrea -verb auxiliar: Mihaela va sosi mâine acasă. -verb predicativ: Eu vreau mâncare. -verb copulativ: -
A ajunge -verb auxiliar: - -verb predicativ : Eu o să ajung imediat acasă. -verb copulativ :Alex a ajuns obraznic.
A rămâne -verb auxiliar : - -verb predicativ : Ea a rămas la joacă cu prietenii ei. -verb copulativ : Andreea a rămas la fel de isteaţă.
A se face -verb auxiliar: - -verb predicativ : El s-a făcut de parcă nu s-a intamplat nimic. -verb copulativ: Andra doreste sa se facă mai îndrăzneata.
A insemna -verb auxiliar : - -verb predicativ : Bogdan a însemnat ceva indescifrabil pe hârtie. -verb copulativ : El înseamnă totul.
Sper că te-am ajutat :) Scuze pentru eventualele greşeli.