Răspuns :
a) 2x + 1 < 7
• rezolvăm ca pe o ecuaţie normală, doar că în loc de "=" punem "<".
2x + 1 < 7
2x < 7 - 1 {îl ducem pe 1 după "<" cu semn schimbat}
2x < 6
x < 6 ÷ 2
x < 3
• x e mai mic strict decât trei, deci rezultă că x = {0, 1, 2}
b) 2x + 1 = 7
2x + 1 = 7
2x = 7 - 1
2x = 6
x = 6 ÷2
x = 3
sper că te-am ajutat. :)
• rezolvăm ca pe o ecuaţie normală, doar că în loc de "=" punem "<".
2x + 1 < 7
2x < 7 - 1 {îl ducem pe 1 după "<" cu semn schimbat}
2x < 6
x < 6 ÷ 2
x < 3
• x e mai mic strict decât trei, deci rezultă că x = {0, 1, 2}
b) 2x + 1 = 7
2x + 1 = 7
2x = 7 - 1
2x = 6
x = 6 ÷2
x = 3
sper că te-am ajutat. :)