👤

Alcatuiti o compunere dupa proverbul "Curatenia aduce sanatate si voie buna". Incheiati compunerea cu un alt proverb despre curatenie sau sanatate. repede va rog

Răspuns :

Curatenia este foarte importanta .
Curatenia este fata stapinului .In orice casa trebuie sa fie curat  si frumos dar e pacat ca la unii ea  lipseste.
Nu  trebuie niciodata sa ai dezordine in ghiozdan,acasa,in camera,in ograda si in alte diferite locuri mereu puneti curatenia intre ele.
Curaatenia e mama sanatatii.!
Intr.o zi frumoasa de toamna in care frunzele ruginii zburau deasupra arborilor , in care oameni strangeau recoltele , in care copii incepeau a merge la scoala pe drumul din pietre , aceea zi ma facea sa ma bucur de ceea ce am .
Eu impreună cu fratele meu , Codrin , stateam si ne jucam impreuna , diferite jocuri , pe balansoarul noastru .Mama noastra iesi din casa si ne spuse cu vocea ei calda ca intodeauna:
-Copii!Ce ziceti ca azi sa faceti si voi curatenie in camerele voastre!
-Bine mama!spun eu dornica de ami face camera sa straluceasca
Mergem spre camerele noastre .Eu , ca de obicei , ma apuc rapid sa fac curatenie si nici cat ai clipi am terminat.
-Mama!Am terminat !Ma pot intoarce la joaca?
-Desigur!
Plec dar , pe canapeaua din coridor il vad pe Codrin stand si lenevind.
-Codrin,ai terminat de curatat?
-Eu nu curat nimic!
-Cum vrei!
Merg la mama si ii spun cele intamplate.Chiar daca e fratele meu trebuie sa il spun mamei.
Dupa un timp de jucat il vad pe tatal meu venind de la serviciu.Am auzit ca mama ia spus tatei ca nu a facut curat in camera iar la cele auzite , incepu a ne striga pe mine si Codrin.
-Copii , astazi vom merge la Mall!spune el
-Ce bucurie!spune Codrin
-Defapt, Codrin tu nu vei veni!Deoarece tu nu ai ascultato pe mama si nu ai facut curat!
-Trebuia sa te ascult mama!Dar decizia e luata!
Concluzia este ca trebuie să facem mereu curat , nu chiar in toata casa , macar in camera noastra.Este foarte important sa facem curat