Răspuns :
3x+2 / 3 + 9+x / 9 = 5
9x+6+9+x = 45
10x=45-15=30
x=3
---------------------
9x+6+9+x = 45
10x=45-15=30
x=3
---------------------
xintreg2/3+1intregx/9=5
introducând întregii in fracție
(3x+2)/3+(9×1+x)/9=5
aducand la același numitor 9
prima fracție o amplificăm cu 3,a doua cu 1 și termenul liber cu 9
9x+6+9+x=45
10x=45-15
10x=30
x=3€N
introducând întregii in fracție
(3x+2)/3+(9×1+x)/9=5
aducand la același numitor 9
prima fracție o amplificăm cu 3,a doua cu 1 și termenul liber cu 9
9x+6+9+x=45
10x=45-15
10x=30
x=3€N