👤
a fost răspuns

Etapele razboiului de 100 ani

Răspuns :

Da....am scris APROPE o ora la el....si cineva de rea credinta ....mi l-a sters!O sa incep din nou!razboiul d e100 de ani.....incepe in 1337.....In momentul in care oresteEduard al treilea...d...scuze....nu maim pot scrie!Poate revin....dupa maximum o ora!Asta pt. ca ajunsesem in faza finala si ma doare sa muncesc atatTe rog ai un pic de rabdare!
!Am revenitDeci iata etapele pe scurt:Asa cum am spus......prima etapa...sau perioada pe idaca vrei Incepe in anul 1337 si se tremina in 1360,perioada in care Ediard al III-lea obtine victotii!Apoi urmeaza a doua etapa...din anul 1360 pana in anul 1400 ..cand francezii au iesit invingatori!Urmeaza periaoada sau eta0pa a trei.....din 1400Pana in 1429 marcata de victorii engleze sub conducerea lui Henric al V-leasi ultima perioada si faza  sau etapa finala  din 1429pana in anul 1453 perioada in care Franta a fost unita sub dinastia de Valois!Iata acum un detaliu important:Cand a inceput razboiul Franta avea o populatie de 14 milioane  si era cea mai puternica din Europa.....pe cand Anglia avea doar 4 milioane!Victoriile pe care englezii le-au repurtat i-au uimit si umplut de orgolii!Asa ca in anul 1347.....au pus mana pe portul francez Calaisport care le asigura dominatia asupra canalului Manecii pe care l-au pastrat aproape 200 de ani!Traptat...razboiul se incheie in 1453...razboiul s-a incheiat in urma bataliei de la Castillon,Anglia mentanand controlul Callais-ului......recastigat d efrancezi in anul 1558!
In urma acestor razboaie Anglia si Franta au renuntat la statutul lor de regate feudale....devenind state de drept!Sper ca ti-a fost dx efolos!