Răspuns :
13(1+3+5+........+25)=ab+1^3(^-la puerea)
13(1+2+......+25-2-4-....-24)
=13(25 ori 26/2-2(1+2+....12))
=13(25 ori 13-12 ori 13)
=13(13(25-12)
=13(13^2)=13^3=(ab+1)^3
Rezulta ca ab+1=13 rezulta ca ab=12
13(1+2+......+25-2-4-....-24)
=13(25 ori 26/2-2(1+2+....12))
=13(25 ori 13-12 ori 13)
=13(13(25-12)
=13(13^2)=13^3=(ab+1)^3
Rezulta ca ab+1=13 rezulta ca ab=12
dai factor comun 13 si vei avea
13(1+3+..+25)
suma 1+3+...+25 este de forma 1+3+....+(2n-1)=n*n (forma generala a sumei numerelor impare) din ecuatia ta n=13 deci suma este 13*13=169
=> 13+13*3+13*5+.....+13*25=13*169= 2197
urmatorul pas este extragerea radacinii cubice din 1872 <=>[tex] \sqrt[3]{2197} [/tex] =13
Deci ab=12
13(1+3+..+25)
suma 1+3+...+25 este de forma 1+3+....+(2n-1)=n*n (forma generala a sumei numerelor impare) din ecuatia ta n=13 deci suma este 13*13=169
=> 13+13*3+13*5+.....+13*25=13*169= 2197
urmatorul pas este extragerea radacinii cubice din 1872 <=>[tex] \sqrt[3]{2197} [/tex] =13
Deci ab=12