👤
Parpalea1
a fost răspuns

Am nevoie urgent de o compunere (descriere) cu titlul,,Un peisaj de vis".Dar atentie sa fie ca o descriere cu ce am vazut de pe inaltimea muntelui apoi cum vedem peisajul coborand de pe munte.Folosind figuri de stil.Multumesc si va mai rog o data!

Răspuns :

Intr-o zi, am hotarat sa merg cu parintii intr-o vacanta sa ne relaxam. Dupa ce am discutat cu ei, am cazut de comun acord sa mergem la munte. A doua zi de dimineata am plecat, iar dupa-amiaza eram deja acolo, inconjurat/a de un peisaj desprins parca din povesti. Fiecare munte avea forma si marimea diferita. Unii erau complet ingropati in zapada, iar pe unii puteam observa cum aceasta se topeste. Vantul parea ca duce o lupta cu muntii, scotand tot felul de sunete ascutite. Copacii erau oarecum doborati de vant, avand crengile la pamant. Totul era atat de magic, incat ajunsesem sa confund frunzele cu pasarile. Pareau ca zboara deasupra mea. Cerul era de un albastru deschis cum nu mai vazusem. Puteam crede ca zapada iese,defapt, din cer..atat de alb era. Simteam pamantul rece chiar si prin ghetele mele cu blana.. ceea ce la mine in oras nu se intampla. Pe langa toate astea simteam si o libertate de nedescris. Aerul atat de proaspat imi facea pofta de peripetii. Voiam sa urc imediat pe cel mai intalt munte, si sa strig in gura mare tot ce simt. Atat de fantastic era. 
Anul trecut am fost cu părinții la munte. Era prima noastră drumeție pe un traseu mai lung. După un drum destul de lung și obositor, am ajuns in vârful muntelui. Păream ca ma unesc cu cerul de la acea înălțime. Totul era mirific in jurul meu. Florile de colț, reginele culmilor montane stăteau semețe sub lumina calda a soarelui. Iarba se așternerea ca un covor la picioarele mele, iar albastrul cerului părea ireal. Liniștea covârșitoare era deranjata din când in când de câte o pasare care trecea in zbor pe acolo. Am mâncat, ne am odihnit, am făcut multe fotografii, apoi am început sa coboram. Părinții au hotărât sa ne întoarcem pe alta parte, sa vedem și alte locuri. Nu mi pare rău ca au ales așa pentru ca era mult mai frumos pe partea aceasta. Un izvor cu apa cristalina ne a încântat cu apa rece și cu susurul lui plăcut, copaci bogați și semeți păreau ca se pleacă in fata noastră arătându ne poteca de întoarcere, iar veverițele săreau vesele dintr un copac in altul.
Nu voi uita niciodată acea zi și nici acel moment din vârful muntelui,când părea ca lumea e a mea și eu sunt stăpânul ei.