👤

Va rog frumos cât de repede posibil foarte foarte foarte scurt rezumat la Sarea in bucate va rog din tot sufletul!

Răspuns :

Sarea în bucate este o lectura în care ne este prezentat un inparat care avea trei fice.
Când tatăl lor le-a întrebat cât de mult îl iubesc acestea le-a spus :
Prima Eu te iubesc ca zaharul
A doua eu te iubesc ca mierea
Iar ultima eu te iubesc ca sarea în bucate
Tatal ei s-a maniat și a alungat-o de la palat find foare maniat pe ea crezand oarecum ca nu îl iubește. După ce i-a trcut supărarea a fost sa o caute dar zadarnic. Aceasta s-a adăpostit la o casa a unui om înstărit unde era fata în casa. Împărăteasa , o femeie care cunoștea pe omul la care Elena fata alungată lucra a luat-o pentru a o ajuta acolo a întâlnit pe băiatul dumneaei de care s-a îndrăgostit s-au casatorit și la nunta au aflat ca era fata de împarat (la început nu știau ca e fata de rang ci credeaun ca e fata de rand) acolo a venit și tata-l ei unde a mâncat bucate cu zahar și miere din dorința fiicei lui pentru a-l face sa înțeleagă importanta sarei în bucate, s-au împăcat și au trăit fericiți pana la adânci bătrâneți.
Un împărat care avea trei fete şi le întreabă într-o zi cât de mult o iubesc.Fata cea mică îi spune că îl iubeşte ca sarea în bucate.Acest răspuns îl supără şi o alungă de la castel.Fata devine slujnică la un castel unde devine preferata reginei.La nunta ei cu prințul,fiul reginei ,ea îl invită şi pe tatăl ei,însă în mâncarea pentru el nu pune deloc sare .La masă,regele fu foarte nemulțumit de mâncare,spunând că nu are gust.Mireasa se ridică de la masă şi îi spune că ea a gătit mâncarea pentru el pentru a vedea cât de mult îl iubeşte .La final,regele îşi cere iertare!