👤

un dialog intre 2 colegi de 10-12 replici avand ca tema emotiile toamnei URGENT ofer99 de puncte

Răspuns :

Adee17
-Copacii isi scutura praful auriu...si pasarile pleaca...ce dor o sa-mi fie!
-Da...Frunzele moarte cad, se avanta haotic ca niste sperante spre pamantul cenusiu, ud de plansul pasarilor.
-As vrea sa iau o frunza, s-o strang la piept si sa-i simt emotia, adanca emotie a toamnei.
-Sa-i simtim impreuna fiorul rece, speriat si tremurand!
-Sa-i aflam povestea, povestea vesela din vara si pe cea trista de acum, sa-i scriem amintirile si sa le lasam pe-o piatra...
-Sa le aruncam in apa, in apa tanara si zvelta, iar valuri crete sa poarte emotiile frunzelor, si ale pasarilor, are sufletelor noastre tinere.
-Vreau sa mai aud o data, macar o singura data glasul duios al pasarilor si sa le retraiesc emotiile.
-Sa invatam frunzele sa iubeasca, sa-si iubeasca amintirile, pana o sa cada...
-Pana vor ofili, pana vor ramane doar iluzii...
-Pana cand emotia toamnei le va infiora...!
Ma plimb agale pe aleile parcului ,in asteptarea bunului meu prieten Mihai.Melancolia toamnei ma rascoleste ,imi da emotii ,ma face sa radiez de fericire.
-Buna draga prietene ! Ce faci ,ai dat curs invitatiei mele si iti multumesc.
-Da ,sti ca sunt un impatimit al tablourilor facute in natura si imi place sa admir frumusetile toamnei.
-Uite ce culori pastelate au frunzele care abia se mai tin in copaci.
-Da, Alin se aud si pasarile care strabat cerul in calatoria lor spre tarile calde.
-Mihai ,mie toamna imi da o emotie interioara foarte puternica , tie nu?
-Ba da, mai ales ca eu sunt nascut in acest anotimp minunat ,anotimpul crizantemelor.Cand era cu mine la spital mama a primit multe crizanteme si de atunci aceste flori sunt pentru mine minunatiile toamnei.
-Acest tablou mirific il poti desena si poti face un peisaj foarte frumos.
-Iti multumesc Alin ,merg acasa pun o muzica in surdina si ma apuc de pictat,toamna mi-a adaugat cateva emotii in plus.