Răspuns :
3(x+2)-4(x-2) = 2(2-x)
Voi folosi comutativitatea pentru a scapa de paranteze
3x + 3·2 - 4x - 4·(-2) = 2·2 - 2·x
3x + 6 - 4x + 8 = 4 - 2x
Ducem termenii din dreapta in stanga
3x + 6 - 4x + 8 - 4 + 2x = 0
Reducem termenii asemenea
x + 10 = 0
Iar acum ecuatia are o forma foarte draguta, il aflam pe x trecand 10 pe partea cealalta, cu semn schimbat
x = -10
:)
Voi folosi comutativitatea pentru a scapa de paranteze
3x + 3·2 - 4x - 4·(-2) = 2·2 - 2·x
3x + 6 - 4x + 8 = 4 - 2x
Ducem termenii din dreapta in stanga
3x + 6 - 4x + 8 - 4 + 2x = 0
Reducem termenii asemenea
x + 10 = 0
Iar acum ecuatia are o forma foarte draguta, il aflam pe x trecand 10 pe partea cealalta, cu semn schimbat
x = -10
:)