👤
a fost răspuns

Aratati ca nr a=(√3+√2)·(5-√6)+(√2-1)²-3√3 este natural.

Răspuns :

Inmultim √3 cu fiecare din a 2-a paranteza (5 si √6) si pe √2 la fel.[tex] ( \sqrt{2}-1) ^{2} [/tex] se aplica formula [tex] a^{2} [/tex]-2ab+[tex] b^{2} [/tex]
=>(5√3-√18+5√2-√12)+[([tex] \sqrt{2} ^{2} [/tex])-2·√2·1+[tex] 1^{2} [/tex])-3√3
Scoatem de sub radical 18 si 12 
=>5√3-3√2+5√2-2√3+2-2√2+1-3√3
=5√3-2√3=3√3 care se reduce cu -3√3;-3√2+5√2=2√2 care se reduce cu -2√2
A ramas 2+1=3∈N
Sper ca ai inteles,am incercat sa iti si explic nu doar rezolvare completa :)