Răspuns :
Notăm x-numărul necunoscut.
Obținem ecuația [tex] \frac{x}{2} [/tex]=x-30.
Aducând la același numitor peste tot avem: [tex] \frac{x}{2}= \frac{2x}{2}- \frac{60}{2} [/tex].
Eliminăm numitorul și avem x=2x-60
sau mai bine 2x-60=x
2x-x=60
x=60.
Numărul necunoscut este 60.
Jumătatea lui 60 este 30.
60-30=30.
Obținem ecuația [tex] \frac{x}{2} [/tex]=x-30.
Aducând la același numitor peste tot avem: [tex] \frac{x}{2}= \frac{2x}{2}- \frac{60}{2} [/tex].
Eliminăm numitorul și avem x=2x-60
sau mai bine 2x-60=x
2x-x=60
x=60.
Numărul necunoscut este 60.
Jumătatea lui 60 este 30.
60-30=30.