Răspuns :
(-2)^3+(-3)^2-(-3)×(-5)=
=-8+9-15=
=1-15=
=-14;
Fie x un numar;
(-x)^n=-x^n; n-impar;
(-x)^m=x^m; m-par;;
- inmultit cu - da +;
+ inmultit cu + da +;
Si - inmultit cu + (sau + inmultit cu -) da -.
(Minus la o putere para da plus)
Mai explicit:
(-2)^3=-8 (puterea e un numar impar, asa ca minusul ramane)
(-3)^2=3^2=9 (Puterea e un numar par. Asa ca minusul devine plus.)
(-3)×(-5)=15 (- inmultit cu - da +);
=-8+9-15=
=1-15=
=-14;
Fie x un numar;
(-x)^n=-x^n; n-impar;
(-x)^m=x^m; m-par;;
- inmultit cu - da +;
+ inmultit cu + da +;
Si - inmultit cu + (sau + inmultit cu -) da -.
(Minus la o putere para da plus)
Mai explicit:
(-2)^3=-8 (puterea e un numar impar, asa ca minusul ramane)
(-3)^2=3^2=9 (Puterea e un numar par. Asa ca minusul devine plus.)
(-3)×(-5)=15 (- inmultit cu - da +);