👤
D0rin
a fost răspuns

Selectati 3-5 surse suplimentare afirmatii , cugetari,citate, despre carte,lecturi,si cunoastere!!Dau coronita ce vreti!! Urgent Va dau si 50 de puncte!!Si coronita tot!!

URGEEEEEENT!!!!!!!

Răspuns :

citate                    3.Cartea care merită citită nu e cea care gândeşte pentru tine, ci cartea care te face să gândeşti. – James McCosh

4. Să citești cărți bune este ca și cum ai purta o conversație cu cei mai de seamă oameni ai secolelor trecute. – Descartes

5. Citeşte! Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârşit de idei şi imaginaţii. – Mihai Eminescu

6. Nimic nu poate face ceea ce face o carte. Te ridică din viaţa ta.. către o lume cu totul nouă, o nouă perspectivă. O carte este ca un vis pe care îl împrumuţi de la un prieten. – Dave Kellett

7. De citit, citeam la întîmplare, pe apucate, şi n-am studiat nimic serios. Singura mea specialitate adevărată era plictiseala pe care mi-o provoca învăţătura sistematică. Îmi pregăteam însă cu grijă totdeauna cîteva citate pe care la momentul oportun le debitam ca din întâmplare, ca să forţez o impresie favorabilă. Și au fost câţiva profesori care s-au lăsat înşelaţi, ba chiar au văzut în mine o speranţă, ceea ce mă făcea să rîd în sinea mea cu recunoştinţă deoarece, sărmanii de ei, îmi dădeau fără voie încredere. – Octavian Paler

8. Arată-mi cărţile pe care le iubeşte şi voi cunoaşte omul mult mai bine decât prin prietenii săi muritori. – Dawn Adams

9. Toţi acei ce au acces la o bibliotecă, la cărţi, sunt nişte inşi mai buni decât alţii, mai fortificaţi, iar durerile îi ating mai puţin şi nefericirile trec mai repede. – Mircea Eliade