👤

Vreau demonstrarea unui basm de fratii grimm
Dau coroana! Pls am mare nevoie . Dau 11puncte

Răspuns :

Hansel si Gretel , de Fratii Grimm 
B
asmul este o specie a genului epic de dimensiuni relativ intinse in care personajele inzestrate cu puteri supranaturale lupta cu fortele raului pe care intr-un final le inving.
 Hansel si Gretel , de Fratii Grimm apartine genului epic si este un basm, avand toate caracteristicile acestuia.
In primul.rand, actiunea cuprinde elemente reale si fantastice, care se desfasoara atat in lumea noastra cat si pe taramul celalalt. De asemenea, personajele au puteri supranaturale. Este un text epic deoarece are actiune, personaje si narator. Hansel si Gretel reprezinta eroii basmului.
In al doilea rand sunt prezente elementele fantastice, si remarcam formula initiala specifica basmului: " A fost odată ca niciodată " care are de a introduce cititorul in lumea fabuloasa a basmului, si formula finala: "Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa!"care are rolul de a readuce cititorul in lumea reala, spulberand vraja.
Prin cele prezentate mai sus, opera "Hansel si Gretel" de Fratii Grimm apartine basmului.