Răspuns :
m∡((ABC), (VBC))=m∡(VM, OM)
ptca (ABC)∩(VBC)=BC (se vede din litere)
VM⊥BC, ca apotema apiramidei ce se afla
OM⊥BC, ca apotema a bazei ce se afla
m∡(VM, OM)=m∡VMO=?
vom calcula valoarea unei functii trigonometrice a acestui unghi si ne astyeptam sa dam peste una din valorile pe care trebuie sa le stim pe de rost pt unghiurilede 30°,45°si 60°
fie cos ∡VMO=OM/VM=(AB/2)/VM=(AB/2)/AB=1/2⇒m∡VMO=60°
ptca (ABC)∩(VBC)=BC (se vede din litere)
VM⊥BC, ca apotema apiramidei ce se afla
OM⊥BC, ca apotema a bazei ce se afla
m∡(VM, OM)=m∡VMO=?
vom calcula valoarea unei functii trigonometrice a acestui unghi si ne astyeptam sa dam peste una din valorile pe care trebuie sa le stim pe de rost pt unghiurilede 30°,45°si 60°
fie cos ∡VMO=OM/VM=(AB/2)/VM=(AB/2)/AB=1/2⇒m∡VMO=60°