👤
a fost răspuns

1 Transformă în vorbire indirectă dialogul imaginar al câinelui cu motanul din fragmentul de mai sus....

2 îți plac benzile desenate și ei că au apărut în Elveția la începutul anului 1830 ? Crează și tu o bandă desenată imaginându.si o posibila continuare a evenimentelor surprinse în textul citat (pe caiet sunt 6 pătrate )
...

1 Transformă În Vorbire Indirectă Dialogul Imaginar Al Câinelui Cu Motanul Din Fragmentul De Mai Sus2 Îți Plac Benzile Desenate Și Ei Că Au Apărut În Elveția La class=

Răspuns :

1)Motanul l-a intrebat pe Montmorency cu ce il poate servi ,iar acesta a raspuns ca nj vrea sa fie servit cu nimic , insa Motanul insista si i-a spus dacă îi trebuie ceva să nu se sfiasca ! Montmorency s-a retras pe strada principală și i- a spus motanului să nu se neliniștească și doar sa părut cunoscut și si-a cerut scuze ! Motanul s-a bucurat si l-a intrebat din nou daca nu doreste ceva . Montmorency , a raspuns ca nu doreste nimic si l-a complementat pe motan , iar apoi si-au luat la revedere .

2) Nu pot sa -ti fac acele benzi desenate .

Dar sper ca te-am ajuta !! Succes !!
Motanul a intrebat cu ce il putea servi. Montmorency a multumit spunand ca nu doreste nimic.Motanul insista cerandu-i sa apeleze la el fara sfiala. Montmorency recunoaste ca l-a confundat cu altcineva si se scuza. Motanul se arata bucuros si insista sa il ajute. Monmorency se retrage multumindu-i pentru amabilitate. Motanul ii spune la revedere.

2. Iti dau 6 replici pentru benzile desenate
 Motanul- Sa nu uit domnule, nu mergeti spre dreapta , drumul este periculos, s-a surpat trotuarul.
Montmorency- Atunci o voi lua spre stanga, multumesc.
Motanul- Am uitat sa va spun, nu o luati spre stanga, strada e blocata de politie, au descoperit un hot la magazinul din colt.
Montmorency- Voi merge deci inainte ....
Motanul- Nici nu va ganditi ...e prea riscant, e o aglomeratie de nedescris din cauza strazilor blocate.
Montmorency- Atunci, ce voi face domnule?
Motanul- Eu va propun sa facem cunostinta.