👤
LunaLove1
a fost răspuns

Selectează , din text , construcțiile de cuvinte care sugerează imagini
Din textul Fiind băiet păduri cutreierăm de Mihai Eminescu

Selectează Din Text Construcțiile De Cuvinte Care Sugerează Imagini Din Textul Fiind Băiet Păduri Cutreierăm De Mihai Eminescu class=

Răspuns :

vizuale: răsare luna-mi bate drept în față/ Un rai din basme văd printre pleoape/ Pe câmp e un val de argintie ceață/ Sclipiri pe cer, văpaie peste ape; Pe frunza uscată sau prin naltul ierbii; Alături teiul vechi mi se deschide:/ Din el ieși o tânără crăiasă,/ Pluteau în lacrimi ochii-mi plini de vise,/ Cu fruntea ei într-o maramă deasă,/ Cu ochii mari, cu gura-abia închisă;/ Ca-n somn încet încet pe frunze pasă,/ Călcând pe vârful micului picior,/ Veni alături și mă privi cu dor; Și ah, era atâta de frumoasă,/ Cum numa-n vis o dată-n viața ta/ Un înger blând cu fața radioasă,/ Venind din cer se poate arăta,/ Iar paru-i blond și moale ca mătasea/ Grumazul alb și umerii-i vădea./ Prin hainele de tort subțire, fin/ Se vede trupul ei cel alb deplin.

auditive: aud cum apa sună-ncetisor; un freamăt lin trecea din ram in ram; blând îngânat de-al valurilor glas; un bucium cântă tainic cu dulceață/ Sunând din ce in ce mai aproape...; Părea c-aud venind în cete cerbii (asta poate fi încadrată și la vizuale)

olfactive: un miros venea adormitor