👤
a fost răspuns

Salut , dau bacu la biologie foarte curand , am invatat singur tot de pe o carte fara pregatiri. Ceea ce n-am inteles este care sunt Celulele Animale si Celulele Vegetale ,pentru ca nu scrie in carte , acolo scrie doar Celula Eucariota si Procariota.

Inca ceva , daca puteti sa-mi spuneti pe scurt ceva despre Respiratia aeroba si anaeroba pe care as putea sa le folosesc la bac (Stiu ca cea anaeroba se mai numeste fermentatie)

Salut Dau Bacu La Biologie Foarte Curand Am Invatat Singur Tot De Pe O Carte Fara Pregatiri Ceea Ce Nam Inteles Este Care Sunt Celulele Animale Si Celulele Vege class=

Răspuns :

Componenti vii (protoplasmatici) : membrana, citoplasma, nucleu, reticul endoplasmatic, aparat Golgi, ribozomi, lizozomi, plastide, mitocondria contrazom, neurofibrile, miofibrile, corpusculi Nissl, cili, flageli.

Componenti nevii (neprotoplasmatici): perete celular, vacuole, produsi ai metabolismului
ELEMENTE SPECIFICE CELULEI VEGETALE: perete celular, plastide, vacuole

ELEMENTE SPECIFICE CELULEI ANIMALE: neurofibrile, corpusculi Nissl ( corpii fibroizi → in neuron), miofibrilele ( in fibra musculara)
Vezi imaginea Letitiasqn