-9-(-2)=-9+2=-7
-21-(+17)=-21-17=-38
0-(+9)=0-9=-9
+11-(-12)=+11+12=+33
2-(-9)=2+9=11
2-(+13)=2-13=-11
3+(-4)=3-4=-1
-13-(-13)=-13+13=0
Când nr au același semn, le aduni și păstrezi semnul pe care îl au la rezultat : (-2)+(-3)=-5;(+2)+(+3)=+3
Dacă ai de făcut scădere: (-2)-(-3)=-2+3=1 .Semnul - din fața parantezei schimbă semnul nr din paranteză: -(-2)=+2 sau -(+2)=-2; când nr sunt unul negativ și celălalt pozitiv: (-2)+(+3)=-2+3=+1; dacă nr negariv este mai mare în modul(adică |-3|=+3 ), atunci (+2)+(-3)=2-3=-1(faci scăderea normal și rezultatul va avea semnul -)