👤

1.Analizeaza complementele directe:Am discutat despre cartea pe care mi-ati dat-o.V-am vazut intreband-o pe vanzatoare.I-am ascultat pe cei doi povestind-o si i-am inteles pe acestia atunci.
VA ROGG!! REPEDEE este pentruu notaa!!!

Răspuns :

o=complement direct exprimat prin pronume personal, persoana a lll-a, feminin, singular, acuzativ, forma neaccentuată

v=complement direct exprimat prin pronume personal, persoana a ll-a, neutru, singular, acuzativ, forma neaccentuată

o=complement direct exprimat prin pronume personal, persoana a lll-a, feminin, singular, acuzativ, forma neaccentuată

pe vânzătoare=complement direct exprimat prin subsrantiv comun, simplu, feminin, singular, acuzativ, nearticulat, precedat de prepoziția simplă ,,pe"

i=complement direct exprimat prin pronume personal, persoana a lll-a, masculin, plural, acuzativ, forma neaccentuată

i=complement direct exprimat prin pronume personal, persoana a lll-a, masculin, plural, acuzativ, forma neaccentuată

pe aceştia=complement direct exprimat prin pronume demonstrativ de apropiere, simplu, masculin, plural, Acuzativ