Răspuns :
y-yM=m(x-xM)
y-1=2(x-1)
y-1=2x-2
y=2x-1 (forma explicita, studiata la clas a 8-a ca functiede grad 1, al carei gfrafic era, fara demonstratie, o dreapta)
sau trecand toti termenii in partea stanga
y+1-2x=0
-2x+y+1=0 forma implicita, studiata la geome analitica
echivalenta cu
2x-y-1=0
Obs punctul;M(1;1) verifica ecuatiile in toate cele trei forme
y-1=2(x-1)
y-1=2x-2
y=2x-1 (forma explicita, studiata la clas a 8-a ca functiede grad 1, al carei gfrafic era, fara demonstratie, o dreapta)
sau trecand toti termenii in partea stanga
y+1-2x=0
-2x+y+1=0 forma implicita, studiata la geome analitica
echivalenta cu
2x-y-1=0
Obs punctul;M(1;1) verifica ecuatiile in toate cele trei forme