👤
Nicollr
a fost răspuns

Cine ma poate ajuta la exercitiul 2? Nu am nicio idee cum sa l fac....va rog foarte multttt

Cine Ma Poate Ajuta La Exercitiul 2 Nu Am Nicio Idee Cum Sa L Facva Rog Foarte Multttt class=

Răspuns :

"Intr-o padure deasa traia un taietor (subiect exprimat) de lemne/1PP. 

El (subiect exprimat)  avea o fata, Dambovita. 

Tot acolo locuia si Bucur (subiect exprimat), un flacau chipes.

Fata si flacaul (subiect multiplu exprimat) crescusera impreuna/PP1 si, hotarasera sa faca nunta/2 PP - subiect subinteles

Intr-o noapte a aparut la usa batranului un tanar (subiect exprimat)/1PP si l-a rugat sa-i arate drumul peste munti./2PP (subiect subinteles).

Fata l-a calauzit/1PP (subiect exprimat) si a vazut ca el e un duh bun (subiect inclus).

Inainte de a pleca, nazdravanul (subiect exprimat) i-a dat 3 obiecte fermecate: o papausa, un cutit si un sfredel. 

Pentru ca Dambovita (subiect exprimat) nu mai venea,/1CZ Bucur (subiect exprimat) a plecat/2PP sa o caute/3CI (subiect subinteles) si a gasit-o in munti/4PP (subiect subintes). 

Cu ajutorul cutitului, fata (subiect exprimat) a despicat o stanca. 

Din ea a tasnit apa (subiect exprimat).

- O sa-i spunem Dambovita acestui rau/CD (subiect inclus), a grait Bucur./2PP (subiect exprimat)

Ei (subiect exprimat) au coborat apoi in vai/1PP si au ales un loc de casa/2PP (subiect subinteles).

- Sa traim cu bucurie in satul asta nou,/1CD (subiect inclus) a rostit Bucur/2PP- subiect exprimat. 

Am auzit/1PP (subiect inclus) ca oamenii (subiect exprimat) cred ca de la vorba voinicului/2CD satul (subiect exprimat) poarta numele de Bucuresti/3PP. 

Puteti/PP (subiect inclus) sa socotiti/2CD (subiect inclus) si ca denumirea (subiect exprimat)vine de la numele flacaului/3CD. 

Oricum, Bucur si Dambovita (subiect multiplu exprimat) au trait de atunci impreuna. 

Raul (subiect exprimat) a udat tarmurile acelea frumoase/1PP, dupa ce a coborat din muntele Papusa , numit astefl dupa obiectul fermecat./2CT 
(subiect subinteles)

Cutitul (subiect exprimat) sta la temelia Bisericii Cutitul de argint, ridicata de urmasi. 

Sfredelul (subiect exprimat) ii ajuta pe ascuns pe locuitorii Bucurestiului, ajuns oras mare"