Răspuns:
[tex]C_3^0 = 1 \\\\C_3^3=1[/tex]
Explicație pas cu pas:
(1) Pentru rezolvarea exercitiului este necesar sa stim formula:
[tex]\displaystyle \boxed{C_n^k=\frac{n!}{k!(n-k)!} } \\[/tex]
unde n! = 1 · 2 · 3 · ... · n
Retinem: 0! = 1
(2) Sa aplicam formula.
[tex]\displaystyle C_3^0 = \frac{3!}{0!(3-0)!} =\frac{3!}{1 \cdot 3!} = \frac{3!}{3!} = 1 \\ \\ \\ C_3^3=\frac{3!}{3!(3-3)!}=\frac{3!}{3! \cdot 0!} = \frac{\not1 \cdot \not2 \cdot \not3}{\not1 \cdot \not2 \cdot \not3 \cdot 1} = \frac{1}{1} =1 \\ \\\text{in urma simplificarii, rezultatul este 1}[/tex]