👤
a fost răspuns

determinati volumul corpului obtinut prin rotatia unui triunghi dreptunghic cu catetele de 3.1/3 si 2 radical 3 in jurul catetei mai mari

Răspuns :

e volumul conului care are formula pi r(patrat)h totul supra 3,dar nu am inteles ce dimensiune are prima cateta. 3 virgula 1 totul supra 3? o valoare asa urata? te rog,explica si te ajut eu.
EDIT:prin rotirea unui triunghi dreptunghic in jurul unei catete se obtine un con (daca vrei sa vezi exact poti lua un echer , rotindu-l vei observa acest lucru). in cazul de fata se roteste in jurul catetei mari (prin comparatie obtinem ca 2 radical din 3 este mai mare decat 10 supra 3 ,deci cateta cea mare are dimensiunea 2 radical din 3 si va reprezenta raza bazei conului ,iar cealalta va reprezenta inaltimea sa) si vom avea formula volumului conului care este pi ori r *patrat*ori h (inaltimea contului) totul supra 3. si vom avea :pi ori 12 ori 10 supra 3 totul supra 3 =pi ori 120 supra 9 =40 pi totul supra 3. (nu stiu cat de bine ai inteles, dar daca vrei sa intelegi mai bine eu zic sa incerci sa rotesti un echer) . sper ca te-am ajutat.
corpul va fi un con al caruicerc de baz va avea razaegala cu cateta mica si a carui inaltime va fi cateta mare
Care este cateta mica si care este cateta mare?
va trebui sa comparam numerele 10/3 si 2√3
vezi continuare in atasament, unde am gasit cateta mare ca fiind cea cu dimensiunea 2√3 unitati de masura
rezulta volumu (200(√3)π/27) ≈40,31unitati de masura cubice
Vezi imaginea Albatran