👤
Aandreea2
a fost răspuns

Visator cu degetele-i lungi patrunde vantul
printre ramuri si pe fire de paianjen
canta bietul ca pe-o harfa.

Albi pe fruntea ta-si deschid subtirile pleoape
trandafirii,
fragezi ca fiorii unor tainuite presimtiri,
tremurand de neastamparul ce-ti joaca
viu si cald in vine.
Lacomi si flamanzi imi striga ochii,
vesnic nesatui ei striga
dupa ochii tai -scaparatorii-
cari de luminosi ce-ti sunt , copilo,
nu vad niciodata umbre.

Am nevoie de comantariu la poezia asta "Primavara" de Lucian Blaga .

Răspuns :

Aceasta poezie are o tema lucida si interesanta.Primavara este un anotimp al invierii si a rebucuriei .Eu cred ca autorul a ales aceasta tema deoarece, simte dragoste pentru acest anotimp sau este mereu pozitiv si nu gindeste spre rau...Poezia are doua strofe..
Lucian Blaga a fost un poet, filozof, dramaturg.
El si-a scris autobiografia in poezia "Mut ca o lebada" aici s-a autentificat fiind un copil ce nu putea vorbea...
Poetul a fost inspirat pe zi ce trece de diferite momente ale vietii sale,placute sau nu, el oricum era pasionat de poeme...

In aceasta poezie el are un respect imens pentru natura, in special pentru anotimpul primavara...
Poemul dat creioneaza o melancolie acuta, prezentand un peisaj fermecat, vazut odata de Blaga, un emerit filozof, perspicace poet, proeminent dramaturg roman, care si-a mai incercat norocul si in alte profesii, dar nu atat de importante.
Aceasta poezie reliefeaza un anotimp nou, sezonul reinvierii,care, cu a sa zale magica trezeste din amorteala orice faptura. Primavara nu e doar un cuvant sau anotimp, e o stare sufleteasca, acel simtamand neasemuit... E defapt tandemul dragostei si urei, vietii si mortii, e un duet fascinant al fericirii atotputernice si iubirii nou-nascute in inimile sensibile.
In conclyzie, pot spune ca acest poem caracterizeaza o adevarata primavara.