👤

Identificati interjectiile cu functie de predicat.Verificati corectitudinea alegerii facute inlocuind fiecare interjectie cu un verb.a). Si racneste odata cat ce poate,eu zvarrr! chibriturile din mana ,tusti! la spatele lui Zaharia.   B). -Daca-i asa,hai si tu cu noi,zise Harap-Alb ,ca doar n-am a te duce in spinare.   C). Eu ,grabit tasti! dincolo intr-un picior...alunec si balbadac in sant. Va Rooog e Urgentttttt!!!!!!!!!!!!

Răspuns :

A)  zvar!; tusti!                                                                                                            B) hai!                                                                                                                        C) tasti!  baldadac!                                                                                                    Poti sa verifici corectitudinea alegerii inlocuind interjectiile cu verbe predicative(caci verbul predicativ are functie sintactica de predicat verbal)                                                 Exemplu: A) "eu zvarl chibriturile din mana, ma duc (repede) la spatele Zaharia.                              B) "-Daca-i asa, vino si tu cu noi!"                                                                                C) "eu, grabit, sar  dincolo intr-un picior... alunec si pic in (apa din) sant."           Daca ai vreo nelamurire sa imi spui!