👤
Ema99
a fost răspuns

Ajutați-mă va rog mult..!!!!!!!!!
Mulțumesc:)


Ajutațimă Va Rog Mult Mulțumesc class=

Răspuns :

a) 2/x+2 + 1/x+3=0
Pe prima o amplifici cu x+3 iar pe cea de-a doua cu x+2
2(x+3)+x+2=0
2x+6+x+2=0
3x+8=0 =>x= -8/3
b)x+2/x+3 * x+3/x+4=0
(x+2)(x+3)/(x+3)(x+4)=0
x+2/x+4=0
x+2=0 =>x=-2

c)x-3/x-4 : x-3/x-5=0
x-3/x-4 * x-5/x-3=0
(x-3)(x-5)/(x-4)(x-3)=0
x-5/x-4=0
x-5=0 => x=5




Aici avem ceva de calculat, de adus la o formă mai simplă.

a)

[tex]\it \dfrac{2}{x+2} +\dfrac{1}{x+3} = \dfrac{2(x+3)+x+2}{(x+2)(x+3)} = \dfrac{2x+6+x+2}{x^2+3x+2x+6} = \\\;\\ \\\;\\ =\dfrac{3x+8}{x^2+5x+6}[/tex]

b)

Simplific x+3 cu x+3 și mai rămâne: (x+2)/(x+4)

c)

Transform împărțire în înmulțire și simplific x-3 cu x-3.

Mai rămâne :  (x-5)/(x-4)