👤
a fost răspuns

am si eu nevoie de o compunere despre paște dar vreau sa fie mai multe intrebari sa am de unde alege
dau 10 pcte

Răspuns :

Pastele este cea mai frumoasa sărbătoare din an .De Paște ,sărbătorim Învierea Domnului ,iar în săptămâna Mare toți oamenii sunt ocupați cu pregătirile pentru Paște .Fac multa curățenie în casa,vopsesc ouăle roșii și în diferite culori cum ar fi albastru, galben, verde, violet și le decorează cât mai frumos.Se îmbracă în haine noi ,pentru ca de Paște trebuie sa te înnoiești, pregătesc drob, cozonac pufos și cald cu un miros îmbietor care îți aduce aminte de Crăciun,pasca cu brânză și stafide care te învăluie în mirosul acela ca al unei plăcinte făcute de bunica. .Fetele culeg floricele de toate culorile din câmpul acela multicolor și cu un miros îmbietor unde simți multa pace ,liniște și relaxare și apoi le duc mamelor și bunicilor lor ca sa le facă o surpriza frumoasa. Unii oameni își decorează casele pentru Paște în cât mai multe culori și cât mai multe decorații ca sa arate cât mai frumos casa lor.Isi decorează casa cu multe floricele și tot felul de lucruri pentru Paște. De asemenea, de Paște toată familia trebuie sa fie strânsă laolaltă și sa se înțeleagă. Și un lucru foarte important, de Paște trebuie sa fim mai buni și sa iertam și sa ne împăcăm unii cu ceilalți și acest lucru este foarte important. În noaptea Învierii, cei mai mulți dintre oameni se duc la Biserica sa ia Lumină Sfânta și Paște. Cu Lumina aceea ,oamenii își luminează casele dar și pe ei înșiși prin taina acestei sărbători, iar Pastele este foarte important pentru ca deși pare o simpla pâine, este de fapt Trupul Domnului nostru Iisus Hristos. Pentru ca la Cina cea de Taină, Domnul Iisus a spus ca pâinea este Trupul Său, iar vinul, Sângele Său și i-a rugat pe Mucenicii Săi să ia și sa guste din Trupul și Sângele Sau. Și cel mai important lucru despre aceasta sărbătoare numita Învierea Domnului sau Pastele este ca odată ce ne lumina casele cu Lumina data de Dumnezeu ,noi ne luminam sufletele și pe noi înșine. Acesta este cel mai important lucru legat de aceasta sărbătoare. (sper ca te -am putut ajuta)