Răspuns :
deci C trebuie sa se afle pe dreapta d , dar si pe mediatoarea dreptei suport a segmentuklui AB
 cum ecuatia dreptei d o avem, trebuie sa mai obtinem doar ecuatia mediatoarei lui AB
 ecuatia lui AB este y=-3x/2+3
 am obtinut acesta ecuitie reprezentand grafic punctele A si B ui constatand ca tangenta unghiului formatde dreapta AB cu graficul Functiei este -3/2 , functia fiind descrescatoare
 ordonata la origine este 3 pt ca f(0)=3
se observa ca cele 2 puncteA si B cv verifica ecuatia ; cum prin 2 puncte trece o dreapta si numai una, ecuatia este cea buna
mijlocul segmentului AB este M (1;3/2)
o perpendicular pe AB va avea panta 2/3 (pt ca panta AB=-3/2)
ecuatia mediatoarei lui AB este ec.dreptei care are panta 2/3 si trece prin M (1;3/2)Â deci
Â
y-3/2=(2/3) (x-1)
y-3/2=2x/3-2/3 | *6
6y-9=4x-4
6y=4x+5
4x-6y+5=0
avem deci sistemul format de ecuatia d si ecuatia mediatoarei lui AB
x-y+1=0
4x-6y+5=0
il vom rezolva prin metoda substitutiei
din prima rezulta y=x+1
in locuind in a doua, rezulta
4x-6(x+1)+5=0
adica
4x-6x-6+5=0
-2x-1=0
2x+1=0
x=-1/2
y=x+1=-1/2+1=1/2
deci C (-1/2;1/2)
verificare
-1/2-1/2+1=0, C∈d
CA =√(((2-(-1/2))²+(1/2-0)²) = √(25/4+1/4)= (√26)/2
CB=√(((-1/2-0)²+ (3-1/2)²)=√(1/4+25/4)=(√26)/2, CA=CB, problema este bine rezolvata
Extra
in atach, rezolvare grafica aproximativa, dar necontradictorie cu rezolvarea analitica
 doar e si geometrie si analitica, nu??
 cum ecuatia dreptei d o avem, trebuie sa mai obtinem doar ecuatia mediatoarei lui AB
 ecuatia lui AB este y=-3x/2+3
 am obtinut acesta ecuitie reprezentand grafic punctele A si B ui constatand ca tangenta unghiului formatde dreapta AB cu graficul Functiei este -3/2 , functia fiind descrescatoare
 ordonata la origine este 3 pt ca f(0)=3
se observa ca cele 2 puncteA si B cv verifica ecuatia ; cum prin 2 puncte trece o dreapta si numai una, ecuatia este cea buna
mijlocul segmentului AB este M (1;3/2)
o perpendicular pe AB va avea panta 2/3 (pt ca panta AB=-3/2)
ecuatia mediatoarei lui AB este ec.dreptei care are panta 2/3 si trece prin M (1;3/2)Â deci
Â
y-3/2=(2/3) (x-1)
y-3/2=2x/3-2/3 | *6
6y-9=4x-4
6y=4x+5
4x-6y+5=0
avem deci sistemul format de ecuatia d si ecuatia mediatoarei lui AB
x-y+1=0
4x-6y+5=0
il vom rezolva prin metoda substitutiei
din prima rezulta y=x+1
in locuind in a doua, rezulta
4x-6(x+1)+5=0
adica
4x-6x-6+5=0
-2x-1=0
2x+1=0
x=-1/2
y=x+1=-1/2+1=1/2
deci C (-1/2;1/2)
verificare
-1/2-1/2+1=0, C∈d
CA =√(((2-(-1/2))²+(1/2-0)²) = √(25/4+1/4)= (√26)/2
CB=√(((-1/2-0)²+ (3-1/2)²)=√(1/4+25/4)=(√26)/2, CA=CB, problema este bine rezolvata
Extra
in atach, rezolvare grafica aproximativa, dar necontradictorie cu rezolvarea analitica
 doar e si geometrie si analitica, nu??
![Vezi imaginea Albatran](https://ro-static.z-dn.net/files/d0c/36c0447355bb6cc6b6d23d21069f5168.jpg)