Răspuns :
3f(x)+2=3x+5
3(ax+b)+2=3x+5
3ax+3b+2=3x+5
pt ca aceasta expresiesa fie valabila∀x, este necesar ca si partea in x sin termenul liber sa fie egale, aduica si numarul cu care seinmuklteste x sio numarul liber sa fie identice (cam la granita materieide gimnaziu, oricum nu prea explicate la clasa si NEDATE la Ev Nationale)
deci 3a=3
3b+2=5
ceea ce conduce la a=3:3=1
3b=3 b=3:3=1
deci a=1; b=1
f(x) =x+1
verificare 3(x+1) +2=3x+5
fie x1, x2∈[0;2] x1<x2 pot fi 0si 1 , sau 1 si 2 sau 0 si 2 , nu conteaza
atunci x1-x2<0
f(x1)-f(x2) = -4x1+3- (-4x2+3)= -4x1+3+4x2+3=-4x1+4x2=-4(x1-x2) cum x1-x2<0, ⇒-4* (x2-x2) >0 decui f(x1) -f(x2)>0, adica f(x1) >f(x2)
ave asadar x1<x2 si f(x1)>f(x2) exact definitia functiei descrescatoare (inegalitatile pt x si pt f(x) sunt de semn contrar)
3(ax+b)+2=3x+5
3ax+3b+2=3x+5
pt ca aceasta expresiesa fie valabila∀x, este necesar ca si partea in x sin termenul liber sa fie egale, aduica si numarul cu care seinmuklteste x sio numarul liber sa fie identice (cam la granita materieide gimnaziu, oricum nu prea explicate la clasa si NEDATE la Ev Nationale)
deci 3a=3
3b+2=5
ceea ce conduce la a=3:3=1
3b=3 b=3:3=1
deci a=1; b=1
f(x) =x+1
verificare 3(x+1) +2=3x+5
fie x1, x2∈[0;2] x1<x2 pot fi 0si 1 , sau 1 si 2 sau 0 si 2 , nu conteaza
atunci x1-x2<0
f(x1)-f(x2) = -4x1+3- (-4x2+3)= -4x1+3+4x2+3=-4x1+4x2=-4(x1-x2) cum x1-x2<0, ⇒-4* (x2-x2) >0 decui f(x1) -f(x2)>0, adica f(x1) >f(x2)
ave asadar x1<x2 si f(x1)>f(x2) exact definitia functiei descrescatoare (inegalitatile pt x si pt f(x) sunt de semn contrar)