Răspuns :
Te ajut eu, uite rezolvarea mai jos, este foarte simplă :
( 1/x-2 - x totul supra ( x-2 )( x+2 ) : 2 totul supra ( x-2 ) ( x+2 ) =
x+2-x totul supra ( x-2 ) ( x+ 2 ) : 2 totul supra ( x-2 ) ( x+2 ) =
2 totul supra ( x-2 ) ( x+2 ) : 2 totul supra ( x-2 ) ( x+2 ) =
Se taie toate 2 și rezultatul va fi egal cu 1 .
Succes și baftă la școala.
( 1/x-2 - x totul supra ( x-2 )( x+2 ) : 2 totul supra ( x-2 ) ( x+2 ) =
x+2-x totul supra ( x-2 ) ( x+ 2 ) : 2 totul supra ( x-2 ) ( x+2 ) =
2 totul supra ( x-2 ) ( x+2 ) : 2 totul supra ( x-2 ) ( x+2 ) =
Se taie toate 2 și rezultatul va fi egal cu 1 .
Succes și baftă la școala.
x≠2 In enunt
[ 1 / (x-2) - x / (x-2)(x+2) ] : 2 / (x-2)(x+2) =
x+2-x ( ) ( )
= --------- * -------- = 2 / 2 =1
( ) ( ) 2
[ 1 / (x-2) - x / (x-2)(x+2) ] : 2 / (x-2)(x+2) =
x+2-x ( ) ( )
= --------- * -------- = 2 / 2 =1
( ) ( ) 2