👤

Vă rog , am nevoie de traducerea acestui text pe mâine , vă rog să mă ajutați !
Ofer coroană răspunsului corect!

Vă Rog Am Nevoie De Traducerea Acestui Text Pe Mâine Vă Rog Să Mă Ajutați Ofer Coroană Răspunsului Corect class=

Răspuns :

Interviu tinerilor savanti: un savant de la Agentia Franceza Spatiala vorbeste despre proiectul lor special, cucerirea lui Marte.
Tanar savant: Oamenii au trimis in spatiu roboti si statii spatiale pe Marte de ceva vreme. Care este scopul lor?
Nu stim multe despre Marte. In curand, omul va putea ateriza pe acea planeta - in jurul anului 2030. Dar inainte ca asta sa se intample, trebuie sa stim mult mai multe despre ea ca sa facem explorarea mai sigura. Statiile spatiale si robotii ne vor procura acele informatii.
YS: Ne puteti spune putin mai multe despre echipamentul folorit pe Marte?
Momentan, construim un "balon" aici in Franta. Acest balon va pluti deasupra lui Marte. Va aduna informatii despre conditiile de pe planeta. Sper ca informatiile astea ne vor ajuta sa ne pregatim mai bine pentru cand vom ateriza.
YS: Cand va fi gata balonul?
Este aproape gata. Tehnicieni nostri testeaza toate componentele in urmatoarele luni. Dupa aceea o vom lansa anul viitor.
YS: De ce Marte? Este pentru ca e posibil sa fie viata acolo?
Motivul principal pentru care am ales Marte este distanta. Incepem cu Marte pentru ca este cea mai apropiata planeta. Sunt sigur ca vom explora si alte planete mai tarziu. Cat ne ingrijoram pentru viata, navele spatiale Viking au cautate microorganisme pe suprafata planetei Marte din 1976. Rezultatele au fost aproape complet negative. Momentan putem spune ca Marte este o plenta lipsita de viata. 
YS: Ati spus "momentan". Aveti planuri sa cautati forme de viata in viitor? 
In urmatoarele luni ne concentram pe balon. Dar planuim sa aducem inapoi mostre mari de sol martian mai tarziu. Le vom data si analiza. Apoi, in viitorul nu prea indepartat, sper sa putem spune: "Aceasta mostra de sol are pe 800 de milioane de ani si putem vedea bacterii in ea. Acesta este un semn de viata."
YS: Crede-ti ca oamenii chiar vor fi capabili sa locuiasca pe Marte? 
Probabil. savantii americani deja lucreaza la asta. Dar acesta este un proiect imens. Probabil copiii cititorilor Tanarul savant vor cucerii spatiul!