👤

alcatuieste un text narativ cu tema copii in timpul iernii

Răspuns :

Iearna, de departe este cel mai bucuros anotimp al copiilor. In acest anotimp sunt sarbatorile de iarna in care copii asteapta cu nerabdare cele mai frumoase cadouri si au cele mai mari sperante ca tot ce-si doresc li se va implini. Ce poate fi mai frumos?! Pe langa aceste asptecte, Iarna vine si cu zapada care aprinde "focul bucuriei" prin jocurile pe care le pot trai doar in acest anotimp: saniuta, derdelusul, omul de zapada, batai cu bulgari de zapada, tavalitul in zapada etc... si, de fiecare data, copii se intorc acasa cu obrajii roz-bonbon, semn ca Iarna iar si iar i-a botezat si calit in drumul frumos al vietii. Cand primii fulgi de zapada incep sa cada nu de putine ori m-am uitat in ochii copilului meu si am vazut o sclipire de bucurie pe care nu am mai intalnit-o in alte momente de bucurie, semn evident ca Iarna prin aceasta frumusete de plapuma alba creeaza o stare de bine de neinlocuit. De fiecare data copiii asteapta cu nerabdare primii fulgi de zapada si cam tot de fiecare data ei rezista la joaca in zapada cu mult peste rezistenta unui adult si asta datorita chimiei anotimpului Iarna care produce in copii o energie fantstica.