Răspuns :
Consideri a si b numerele.
1. a+b+(a-b)=60 echivalent cu a+b+a-b=60 echivalent 2a=60, a=30;
2. a+b-(a-b)=40 echivalent cu a+b-a+b=40 echivalent cu 2b=40, b=20
1. a+b+(a-b)=60 echivalent cu a+b+a-b=60 echivalent 2a=60, a=30;
2. a+b-(a-b)=40 echivalent cu a+b-a+b=40 echivalent cu 2b=40, b=20
l_________l
l_____l........l } 60 Daca la suma adunam diferenta, obtinem 60 care reprezinta de 2 ori al primul numar
60:2=30 (primul numar)
l_____l
l_____l } 40
40:2=20 (al doilea numar) R. 30 si 20
l_____l........l } 60 Daca la suma adunam diferenta, obtinem 60 care reprezinta de 2 ori al primul numar
60:2=30 (primul numar)
l_____l
l_____l } 40
40:2=20 (al doilea numar) R. 30 si 20