Dpdv al elevului care nu tine minte toate formulele
vom aplica o metoda "intuitiva" , ca sa ma exprim didactic
4x²+12x+9=(2x+3)²
daca se simplifica nu se poate simplifica decat prin 2x+3
ttrebuie sa il punem in evidenta pe 2x+3 la numarator
daca (2x+3) e factor, 2x se va in multi cu 4x ca sa dea 8x² si, ca sa dea -6 , 3 va trebui in multi cu -2
sa verificam daca nu cumva
(2x+3)(4x-2) =8x²+8x-6
8x²-4x+12x-6=8x²+8x-6
8x²+8x-6=8x²+8x-6 ADEVARAT, presupunerea noastra a fost justa
deci
(2x+3) (4x-2)/ (2x+3)²=(4x-2)/(2x+3) am simplificat fractia
Obs
In text lipseste o CONDITIE de EXISTENTA care ne-ar fi dat si indiciul ca este vorba de 2x +3
si anume x∈R\{=3/2}