Răspuns :
Scoti pe y din a 2a ecuatie
O inlocuiesti in prima ecuatie
Obtii o ecuatie de gradul II in x
Scoti x1 , x2
inlocuiesit x1 si x2 in oricare ecuatie si aflii y.
E prea lung exercitiu ca sa il scriu aici........
dupa ce inlocuim in prima ecuatie y-ul obtinem:
[tex](2x-1)( \frac{7}{5(3x-2)}+5 )-25=0[/tex]
scoatem [tex] x_{1} [/tex] si [tex] x_{2} [/tex]
[tex] x_{1} =2.9[/tex] si [tex] x_{2} = \frac{674}{1000} [/tex]
inlocuim aceste 2 valori , pe rand, in oricare ecuatie si aflam y
O inlocuiesti in prima ecuatie
Obtii o ecuatie de gradul II in x
Scoti x1 , x2
inlocuiesit x1 si x2 in oricare ecuatie si aflii y.
E prea lung exercitiu ca sa il scriu aici........
dupa ce inlocuim in prima ecuatie y-ul obtinem:
[tex](2x-1)( \frac{7}{5(3x-2)}+5 )-25=0[/tex]
scoatem [tex] x_{1} [/tex] si [tex] x_{2} [/tex]
[tex] x_{1} =2.9[/tex] si [tex] x_{2} = \frac{674}{1000} [/tex]
inlocuim aceste 2 valori , pe rand, in oricare ecuatie si aflam y
daca x=1; (2*1-1)*(y+5)=25 (2-1)*(y+5)=25 1*y+5=25 y=25-5 y=20 inlocuim ce am aflat (2*1-1)*(20+5)=25 1*25=25 25=25 daca x=1; (3*1-2)*(5y*5)=35 1*5y*5=35 5y=35:5 5y=7 inlocuim ce am aflat (3*1-2)*(7*5)=35 1*35=35 35=35