Răspuns :
Am inceput un an nou scolar si m-am mutat in alta scoala.Inca nu am nici un prieten.Intr-o zi am mers la o fata cu numele Amelia si i-am zis :
--Amelia ,ai vrea sa fi prietena cu mine?
--Eu cu tine sa fiu prietena ?Nici gand !
--Dar...
--La revedere!
Am ajuns acasa plangand:
--Mama nimeni din clasa nu vrea sa-mi fie prieten !
--Ai incercat sa vezi ce le place ?
--Nu
Ziua urmatoare am incercat sa vorbesc cu o alta fata ,dar nici ea nu a vrut
Din nou am mers la mama si am plans si mai tare
--Mai sunt si alte fete in clasa ta,spuse mama.
--Iti vor fi prietene cata vreme vei si tu prietenoasa cu ele.
--Amelia ,ai vrea sa fi prietena cu mine?
--Eu cu tine sa fiu prietena ?Nici gand !
--Dar...
--La revedere!
Am ajuns acasa plangand:
--Mama nimeni din clasa nu vrea sa-mi fie prieten !
--Ai incercat sa vezi ce le place ?
--Nu
Ziua urmatoare am incercat sa vorbesc cu o alta fata ,dar nici ea nu a vrut
Din nou am mers la mama si am plans si mai tare
--Mai sunt si alte fete in clasa ta,spuse mama.
--Iti vor fi prietene cata vreme vei si tu prietenoasa cu ele.
A venit toamna . Au început ploile . Copiii merg spre școală voioși cu ghiozdanul în spinare . Azi este prima zi de școală a Lilianei .
La școala Liliana a încercat să-și facă noi prieteni . Ea s-a împrietenit cu Miruna și Georgiana .O fată nu s-a comportat frumos cu Liliana . Fata aceea i-a vorbit urât . Liliana cand a ajuns acasă i-a spus mamei :
- Mamă , o colegă de la școală mi-a vorbit urât și ști ca mie nu-mi place să mi se spună așa !
- Mai sunt și alte fete în clasa ta , spuse mama . Îți vor fi prietene câtă vreme vei fi și tu prietenoasă cu ele .
La școala Liliana a încercat să-și facă noi prieteni . Ea s-a împrietenit cu Miruna și Georgiana .O fată nu s-a comportat frumos cu Liliana . Fata aceea i-a vorbit urât . Liliana cand a ajuns acasă i-a spus mamei :
- Mamă , o colegă de la școală mi-a vorbit urât și ști ca mie nu-mi place să mi se spună așa !
- Mai sunt și alte fete în clasa ta , spuse mama . Îți vor fi prietene câtă vreme vei fi și tu prietenoasă cu ele .