Răspuns :
2x-x=79-49 ; x=30 (trebuie doar sa treci termenii necunoscuti in stinga iar ceilalti in dreapta si mai departe calculezi)
-x+2x=-49+79
x=30 pe cei cu termenii x le treci intr-o parte cu semnul schimbat iar termenul celalat pe partea cealalta tot cu semnul schimbat , adica semnul schimbat a lui x este -x , si a lui 49 este -49
x=30 pe cei cu termenii x le treci intr-o parte cu semnul schimbat iar termenul celalat pe partea cealalta tot cu semnul schimbat , adica semnul schimbat a lui x este -x , si a lui 49 este -49