Răspuns :
4(2-x)-5(4x+6)=8-4x-20x-30⇒-24x=30-8⇒-24x=22⇒x=22|-24⇒x=-11|12
succes
succes
Folosești proprietățile înmulțirii, adunării și scăderii. Întâi, folosești distribuția înmulțirii față de scădere și, apoi, față de adunare pentru a desface cele două paranteze. După aceea folosești comutativitatea și asociativitatea pentru a simplifica. Așadar,
4(2-x)-5(4x+6) = 4·2 - 4·x - 5·4x - 5·6
= 8 - 4x - 20x - 30
= (8 - 30) - 4x - 20 x
= - 24 - 24x (dăm factor comun -24)
= - 24(x + 1)
4(2-x)-5(4x+6) = 4·2 - 4·x - 5·4x - 5·6
= 8 - 4x - 20x - 30
= (8 - 30) - 4x - 20 x
= - 24 - 24x (dăm factor comun -24)
= - 24(x + 1)