Răspuns :
1. Fie a,b numerele
a-b=34; a=2b-35
inlocuim a in ecuatie:
2b-35-b=34 => b=34+35 => b=69
inlocuim b cu 69 in oricare ecuatie
a-69=34 => a=34+69 => a=103
2. Are notele 7,10,9
media aritmetica pt 4 numere: (a+b+c+d)/4
=>(7+10+9+x)/4=9 |*4(inmultim cu 4 si facem adunarea din paranteza)
26+x=36
x=10 (deci ii trebuie nota 10, oricum n-are cum sa faca rost de ea:)))
3.ecuatia este: 300+12*(x+2)=900-3*(10^2+4*13)
300+12*x+12*2=900-3*100-3*52
12*x=900-300-300-24-156 (am trecut tot intr-o parte si am lasat x-ul in partea stanga)
12*x=300-180
12*x=120
x=120/12
x=10
a-b=34; a=2b-35
inlocuim a in ecuatie:
2b-35-b=34 => b=34+35 => b=69
inlocuim b cu 69 in oricare ecuatie
a-69=34 => a=34+69 => a=103
2. Are notele 7,10,9
media aritmetica pt 4 numere: (a+b+c+d)/4
=>(7+10+9+x)/4=9 |*4(inmultim cu 4 si facem adunarea din paranteza)
26+x=36
x=10 (deci ii trebuie nota 10, oricum n-are cum sa faca rost de ea:)))
3.ecuatia este: 300+12*(x+2)=900-3*(10^2+4*13)
300+12*x+12*2=900-3*100-3*52
12*x=900-300-300-24-156 (am trecut tot intr-o parte si am lasat x-ul in partea stanga)
12*x=300-180
12*x=120
x=120/12
x=10
1.a-b=34
a=2b-35
2b-35-b=34
2b-b=34+35
b=69=> a=103
2. [tex] \frac{7+9+10+x}{4} [/tex] = 9
7+9+10+x = 9x4 =36
x= 36-7-9-10 = 10
3. 300+12 x (X+2 ) = 900- 3 x ( [tex] 10^{2} [/tex] + 4 x 13 )
300+12X + 24 = 900 - 3 x ( 100 + 52 )
300 + 12X + 24 = 900 - 456
12x = 444 - 300-24
12x = 120
x= 10
a=2b-35
2b-35-b=34
2b-b=34+35
b=69=> a=103
2. [tex] \frac{7+9+10+x}{4} [/tex] = 9
7+9+10+x = 9x4 =36
x= 36-7-9-10 = 10
3. 300+12 x (X+2 ) = 900- 3 x ( [tex] 10^{2} [/tex] + 4 x 13 )
300+12X + 24 = 900 - 3 x ( 100 + 52 )
300 + 12X + 24 = 900 - 456
12x = 444 - 300-24
12x = 120
x= 10