Răspuns :
Si la h) (x+3)-(7-5)>8=> x+3-(-2)>8=>x+3+2>8=>x+5>8=>x>8-5=>x>3 deci x apartine (3;+ infinit). La restul subpunctelor ai rezolvarile pe foaie
![Vezi imaginea Аноним](https://ro-static.z-dn.net/files/d5c/ba75289e0893ac3383d6566ad770ac4b.jpg)
![Vezi imaginea Аноним](https://ro-static.z-dn.net/files/da3/c87a41f8ff4be3ad346389c5ac3b9011.jpg)
![Vezi imaginea Аноним](https://ro-static.z-dn.net/files/d71/4527898eeeea718a8584ef50ff8caf9a.jpg)
a) scazi 16 din toata ecuatia si ramane x>1(se schimba si semnul ecuatiei daca scazi)
b) scazi 3 din toata ecuatia si ramane x < sau egal cu 1
c) x-5< sau egal cu 12; scazi aduni cu 5 toata ecuatia si ramanex< sau egal cu 7(daca aduni,semnul acuatiei e acelasi)
d) x-2>11 ; aduni cu 2 toata ecuatia si ramane x>9
e) x+12< sau egal cu 12 si ramane x>0
f) il duci pe 3 in partea cealalta cu semn schimbat si ramane -x>-1 => x>1
g) la fel. il duci pe 8 i partea cealalta cu semn schimbat si vei avea -x> sau egal cu -4 => x>sau egal cu 4
h) (x-3)-2>8; x-3>10 ; x>13
Sper ca te.am ajutat si ca merit coroana :))
b) scazi 3 din toata ecuatia si ramane x < sau egal cu 1
c) x-5< sau egal cu 12; scazi aduni cu 5 toata ecuatia si ramanex< sau egal cu 7(daca aduni,semnul acuatiei e acelasi)
d) x-2>11 ; aduni cu 2 toata ecuatia si ramane x>9
e) x+12< sau egal cu 12 si ramane x>0
f) il duci pe 3 in partea cealalta cu semn schimbat si ramane -x>-1 => x>1
g) la fel. il duci pe 8 i partea cealalta cu semn schimbat si vei avea -x> sau egal cu -4 => x>sau egal cu 4
h) (x-3)-2>8; x-3>10 ; x>13
Sper ca te.am ajutat si ca merit coroana :))