👤
a fost răspuns

Compunere cu titlul ''a sosit iarna''.

Răspuns :

Farben

* Cerință:

Compunere cu titlul "A sosit iarna".

* Răspuns:

• TITLU                                              A sosit iarna

• INTRODUCERE

Soarele stătea ascuns după norii cenușii și grei. Gerul era aspru și le înroșea oamenilor din oraș obrăjorii. Trecătorii erau grăbiți și înfrigurați în acea zi de decembrie. Paltonul gros și fularul de lână îmi țineau de cald în drumul spre școală. Ce vreme mohorâtă!

• CUPRINS

Vântul sufla cu putere și dintr-o dată, mici fulgi albi dansau în bătaia lui. Cădeau rând pe rând din cerul cenușiu, acoperind pământul. Câțiva s-au prins într-un joc alert, acoperind pământul cu o pătură fină și albă. Am întind mâna să prind câțiva și s-au așezat pe mănușa mea. Erau atât de gingași și frumoși! Lumea grăbită din jur s-a liniștit, admirând spectacolul deosebit oferit de natură. Mi-am continuat drumul spre școală. Când am ajuns, am văzut că terenul de sport era plin de copii. Se bucurau atât de mult că o să fie zăpadă! În sfârșit sosise iarna cu adevărat!

După ore, zăpada era deja mare și ninsoarea încă nu încetase! Viscolul începea să domine întreg orașul. Toți ne grăbeam să ajungem acasă, la căldura focului din șemineu și să privim de pe fereastră cum ninge, cum viscolește. Era minunat să privești iarna din camera caldă! Mama mi-a pregătit o ciocolată caldă și m-am mai încălzit. În acea seară deosebită de iarnă am privit cu frățiorul meu ninsoarea și florile de gheață care s-au format pe geam. Amândoi abia așteptam să vină a doua zi și să ne jucăm în zăpadă, să facem oameni de zăpadă și bulgări.

• ÎNCHEIERE

Iarna sosise într-adevăr în micul nostru orășel, iar prima ninsoare i-a impresionat pe toți copiii! Ce frumoasă este iarna!