Răspuns :
La E2)
Daca avem de ex: 1;3;5;7;9 stim ca:9-7 = 7-5; 7-5 = 5-3, si tot asa.
Aplicam chestia asta:
=>
t-(-15) = -15 -z
=> t+15 = -15 -z => t+z = -30
-15-z = z -(-21) => -2z = 21+15 => -2z = 36 => z = -18 => t -18 = -30 => t = -12
z-(-21) = -21-y => -18+21 = -21-y => y = 18-21-21 => y = -24
-21-y = y-x => -2y =21-x => -2*(-24) = 21 - x => 48 = 21 - x=> x = 21-48 =>
x=-27
Sau poti sa iti dai seama direct, dupa ce il aflii pe t fiind -12 iti dai seama ca ratia e 3, iar daca stii asta urci in o iei in stanga scazand cu 3 si ii aflii pe toti.
Deci: x=-27; y = -24 ; z = -18; t = -12
Daca avem de ex: 1;3;5;7;9 stim ca:9-7 = 7-5; 7-5 = 5-3, si tot asa.
Aplicam chestia asta:
=>
t-(-15) = -15 -z
=> t+15 = -15 -z => t+z = -30
-15-z = z -(-21) => -2z = 21+15 => -2z = 36 => z = -18 => t -18 = -30 => t = -12
z-(-21) = -21-y => -18+21 = -21-y => y = 18-21-21 => y = -24
-21-y = y-x => -2y =21-x => -2*(-24) = 21 - x => 48 = 21 - x=> x = 21-48 =>
x=-27
Sau poti sa iti dai seama direct, dupa ce il aflii pe t fiind -12 iti dai seama ca ratia e 3, iar daca stii asta urci in o iei in stanga scazand cu 3 si ii aflii pe toti.
Deci: x=-27; y = -24 ; z = -18; t = -12