Răspuns :
G(x)=E1(x)-E2(x) =>
G(x)= [(x+1) * (x+3) + 1)] - [(x-3)^2+(x+2)^2]
G(x)= (x^2+3x+x+3+1) - (x^2-6x+9+x^2+4x+4) G(x)= (x^2+4x+4) - (2x^2-2x+13)
G(x)= x^2+4x+4-2x^2+2x-13
G(x)= -x^2+6x-9 (aici ar fi trebuit sa iti dea cu plus in loc de minus cred ca ai incurcat semnele cand ai copiat problema)
daca iti dadea cu plus rezultatul era: (x+3) totul la a doua
ps. x^2 inseamna ics la a doua
semnul * inseamna inmultire
G(x)= [(x+1) * (x+3) + 1)] - [(x-3)^2+(x+2)^2]
G(x)= (x^2+3x+x+3+1) - (x^2-6x+9+x^2+4x+4) G(x)= (x^2+4x+4) - (2x^2-2x+13)
G(x)= x^2+4x+4-2x^2+2x-13
G(x)= -x^2+6x-9 (aici ar fi trebuit sa iti dea cu plus in loc de minus cred ca ai incurcat semnele cand ai copiat problema)
daca iti dadea cu plus rezultatul era: (x+3) totul la a doua
ps. x^2 inseamna ics la a doua
semnul * inseamna inmultire
a) efectuam calculele ...
E₁(x) = x²+x+3x+3 + 1 = x²+4x+4
E₂(x) = x²-6x+9 + x²+4x+4= 2x²-2x+13
b) G(x) = E₁(x) - E₂(x) = x²+4x+4 - (2x²-2x+13) = x²-2x²+4x+2x+4-13=
= - x²+6x - 9 = -(x²-6x+9) = - (x-3)²
E₁(x) = x²+x+3x+3 + 1 = x²+4x+4
E₂(x) = x²-6x+9 + x²+4x+4= 2x²-2x+13
b) G(x) = E₁(x) - E₂(x) = x²+4x+4 - (2x²-2x+13) = x²-2x²+4x+2x+4-13=
= - x²+6x - 9 = -(x²-6x+9) = - (x-3)²