Răspuns :
a) 3o2 = 2*3*2-6*3-6*2+21=12-18-12+21=3
b) (-4)o(-3)=2*(-4)*(-3)-6*(-4)-6*(-3)+21=24+24+18+21=87
c) xox= [tex]2 x^{2} -6x-6x+21[/tex]=21
=> [tex]2 x^{2} -12x=0[/tex]
[tex] x^{2} -6x=0[/tex]
[tex]x(x-6)=0[/tex]
=> x este 0 sau 6
b) (-4)o(-3)=2*(-4)*(-3)-6*(-4)-6*(-3)+21=24+24+18+21=87
c) xox= [tex]2 x^{2} -6x-6x+21[/tex]=21
=> [tex]2 x^{2} -12x=0[/tex]
[tex] x^{2} -6x=0[/tex]
[tex]x(x-6)=0[/tex]
=> x este 0 sau 6
x o y=2xy-6x-6y+21
a). ceri sa se calculeze "3*2", dar ai vrut sa spui 3 o 2, right? so,
3*2= 2*3*2-6*3-6*2+21=12-18-12+21=3
b). de asemeni, ceri sa se calculeze "(-4) * ( -3 )", dar ai vrut sa scrii
"(-4) o ( -3)":
conform legii de compozitie "o", definita astfel: x o y=2xy-6x-6y+21, avem:
(-4) o ( -3)=2*(-4)*(-3) - 6*(-4) - 6*(-3) + 21= 24 + 24 + 18 +21 = 87
c) xox=21 --> 2x^2-6x-6x+21=21 --> 2x^2 - 12x = 0 --> 2x * (x -6) = 0 -->
2x=0 sau x -6 = 0 --> x=0 sau x=6
S= {0, 6} in R
:D
a). ceri sa se calculeze "3*2", dar ai vrut sa spui 3 o 2, right? so,
3*2= 2*3*2-6*3-6*2+21=12-18-12+21=3
b). de asemeni, ceri sa se calculeze "(-4) * ( -3 )", dar ai vrut sa scrii
"(-4) o ( -3)":
conform legii de compozitie "o", definita astfel: x o y=2xy-6x-6y+21, avem:
(-4) o ( -3)=2*(-4)*(-3) - 6*(-4) - 6*(-3) + 21= 24 + 24 + 18 +21 = 87
c) xox=21 --> 2x^2-6x-6x+21=21 --> 2x^2 - 12x = 0 --> 2x * (x -6) = 0 -->
2x=0 sau x -6 = 0 --> x=0 sau x=6
S= {0, 6} in R
:D